Adatvédelmi szabályzat

 

(Frissült 2018.05.18.)

 

A Lánykereső Szerkesztősége fontosnak tartja adatainak védelmét. Ezért dolgoztuk ki adatvédelmi szabályzatunkat az  2011. évi CXII. törvény és a 2016/679/EU rendelet alapján, amely meghatározza, milyen formában gyűjtjük, használjuk fel, tesszük közzé és tároljuk adatait. Kérjük, szánjon rá néhány percet, hogy megismerje adatvédelmi gyakorlatunkat, és lépjen velünk kapcsolatba, ha bármilyen kérdése lenne.

 

 

SZEMÉLYES ADATAIT MEGVÉDJÜK A NYILVÁNOSSÁGTÓL, BIZTONSÁGBAN TARTJUK - ÉS ÖN RENDELKEZHET FELETTÜK.

 

 

Személyes adatok gyűjtése és felhasználása

Személyes adatnak minősül minden olyan információ, amely egy adott személyt egyértelműen beazonosít, illetve amelynek a segítségével az adott személlyel kapcsolatba lehet lépni.

Szerkesztőségünket bármikor kérheti a tárolt személyes adatainak a megadására.

Nem köteles megadni a kért személyes adatokat (tehát ezek megadása önkéntesen történik), de amennyiben úgy dönt, hogy azokat nem adja meg, szolgáltatásainkat nem, vagy csak részlegesen  fogjuk tudni biztosítani az Ön számára, valamint kérdés esetén sem tudunk a rendelkezésére állni.

 

Milyen személyes információkat gyűjtünk

Amennyiben Ön a Weblapot böngészi, látogatja, úgy az oldalunk nem tárol le Önről semmilyen személyes információt.

Regisztrált Látogatóként a megadott email címét és az oldalunkon megadott jelszavát tároljuk.

Amennyiben Ön hirdetőnk, úgy az email címén, az oldalunkon megadott jelszaván felül a telefonszámát, a megadott születési dátumát, valamint az Ön által megadott a hirdetésében is megjelenített egyéb adatokat (súly, mell-, derék-, csípő méret, magasság , testalkat, hajtípus, hajszín, szemszín), illetve a fotóit mentjük el. Banki egyenlegfeltöltés esetében a kiállítandó számlákon a befizető neve és (amennyiben megadta) címe kerül rögzítésre, SMS feltöltés esetében a telefonszámot, míg Paysafecard feltöltésnél semmi információt nem tárolunk.

Mind a regisztrált Látogatók, mind a Hirdetők esetében a rendszerünk tárolja a belépés ip címét, böngésző típusát, annak verzió számát és a regisztrációnál automatikusan generált azonosítót.

 

A személyes adatok felhasználásának módjai

A személyes adatokat az oldalunkon elérhető funkciók használata, illetve a hirdetések megjelenítése érdekében tároljuk.

A személyes adatokat emellett belső célokra is felhasználhatjuk, például auditálás, adatelemzés formájában, melyek a szolgáltatásaink és ügyfél-kommunikációnk javítását célozzák.

 

A személyes adatok védelme

Nagyon komolyan vesszük személyes adatainak biztonságát, ezért minden az Ön böngészője és a szerverünk közötti kommunikáció titkosított (SSL) formában történik. A jelszavakat is titkosított formában tároljuk, amiket még az ügyfélszolgálati munkatársak sem látnak. A számítógépes rendszerek, melyek az Ön személyes adatait tárolják tűzfallal védett és csak korlátozott a fizikai hozzáférés, mivel olyan épület helyezkedik el amelyet fizikai biztonsági intézkedésekkel védenek. Amennyiben tartalmakat oszt meg az oldalunkon, akkor a megosztott adatait más felhasználók is láthatják, rögzíthetik és felhasználhatják. Ezekben az esetekben saját felelőssége, hogy figyeljen, milyen személyes adatokat oszt meg, illetve ad meg. Ha például egy fórum-hozzászólásban megadja nevét és e-mail címét, akkor ezek az adatok nyilvánossá válnak. Kérjük, ilyen funkciók használata során legyen körültekintő.

 

Sütik és hasonló technológiák

A sütik (cookie-k) olyan rövid szöveges fájlok, melyeket a megtekintett honlapok helyeznek el a számítógép böngészőjében. A cookie-kat széles körben használják a honlapok hatékony üzemeltetése vagy webes szolgáltatások és funkciók nyújtása céljából. A cookie-k lehetnek „állandó" vagy „ideiglenes" cookie-k. Az állandó cookie-t a böngésző egy meghatározott időpontig tárolja, feltéve, hogy azt a felhasználó korábban nem törli, az ideiglenes cookie-t azonban a böngésző nem tárolja, az a böngésző becsukásával automatikusan törlődik. A cookie-k által történő adatkezelést a felhasználó a legtöbb böngészőprogramban személyre szabhatja, így akár le is tilthatja. A cookie-k letiltása esetében azonban előfordulhat, hogy a honlap, illetve valamely tartalom vagy a honlapon elérhető szolgáltatások nem vagy csak korlátozott formában érhetőek el.

 A cookie-kat a felhasználói élmény testreszabásához és a személyre szabott kiszolgálás érdekében a Felhasználók azonosítása, a részükre kedvezőbb, érdeklődésüknek megfelelő tartalmak kialakítása és elérhetővé tétele érdekében kerülnek alkalmazásra.

 

Helyalapú szolgáltatások

Amennyiben Ön engedélyt ad rá, úgy az oldalunk megpróbálja meghatározni az Ön körülbelüli helyzetét. Ennek a segítségével, az Ön közelében (adott városban) lévő hirdetéseket jeleníti meg az oldalunk elsőként.

 

Információ megosztása harmadik féllel

A Szerkesztőség biztosítja az általa kezelt személyes adatok biztonságát a megfelelő technikai és szervezési intézkedésekkel így a személyes adatokat megfelelő intézkedésekkel védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés, vagy a véletlen megsemmisülés ellen. A személyes adatokat tartalmazó adatbázishoz csak a Szerkesztőség azon alkalmazottai férnek hozzá, akiknek ügyfélszolgálati, hibaelhárítással, vagy érdekérvényesítéssel összefüggő munkakörük miatt erre szükségük van. Minden esetben amikor egy adott cél eléréséhez anonimizált adatok is elegendők, a Szerkesztőség elvégzi az anonimizálást. 

A Szerkesztőség bizonyos esetekben egyes személyes adatokat elérhetővé tehet stratégiai partnerei számára, amelyek a Szerkesztőséggel együttműködve több éve dolgoznak a weboldal fejlesztésén, működtetésén és karbantartásán. Amikor az Ön személyes adataihoz az adatfeldolgozó részére hozzáférést biztosítunk, folyamatosan szavatoljuk a jogszabályi előírások megtartását. Ennélfogva az Ön adataihoz csak olyan partnereknek adunk ideiglenes hozzáférést, akiket gondosan megválasztottunk és szerződéses kötelezettséget vállaltak az adatok védelmére és csak a minimálisan szükséges időtartamig érhetik el azokat (pl. SMS feltöltés esetében a mobil szolgáltató). 

Amennyiben Ön az oldalunkra belépve belső üzenetben jelzi felénk, úgy kérésére az Ön által megjelölt harmadik félnek is átadjuk az Önről tárolt információink egy részét, vagy egészét.

 

Személyes adatokhoz való hozzáférés

Arra törekszünk, hogy Ön minden esetben hozzáférhessen, pontosíthassa személyes adatait. Amennyiben a személyes adatai tévesen szerepelnek rendszerünkben, igyekszünk lehetőséget teremteni arra, hogy Ön ezeket a téves adatokat mielőbb frissíthesse vagy törölhesse. Kivéve ha az ilyen adatokat kötelesek vagyunk megőrizni a jogszabályban előírt célokra.

A tárolt személyes adataira vonatkozóan biztosítjuk Önnek a hozzáférést. Ezzel kapcsolatban kérjük az oldalunkon, belső üzenetben szíveskedjen felvenni velünk a kapcsolatot. A kért adatait (ha minden szükséges információ a rendelkezésre áll) 8 napon belül megküldjük.

Visszautasíthatjuk az olyan kérések teljesítését, amelyek értelmetlenek, veszélyeztetik mások személyes adatait, rendkívül nehezen hajthatók végre, illetve amelyekhez a törvények, vagy jogszabályok nem követelik meg a hozzáférést.

Regisztrációját és a megadott adatait a beállítások menüpontban tudja módosítani, vagy törölni. Az adatok törlése nem vonatkozik azokra az információkra, amiket törvényileg meg kell egy adott ideig őrizni.

Amennyiben Önnek úgy egyszerűbb és belső üzenetben jelzi felénk, akkor 8 napon belül mi is eleget teszünk a kérésének.

 

Az adatkezelés időtartama

Személyes adatait a jelen adatvédelmi nyilatkozatban ismertetett célok megvalósulásáig őrizzük meg (pl. fotók, regisztráció… törléséig), hacsak a jogszabályok nem teszik kötelezővé vagy szükségessé a hosszabb ideig történő megőrzést.

 

Az érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

Szerkesztőségünknek mindent megtesz annak érdekében, hogy mind a Látogatói, mind a Hirdetői elégedettek legyenek. Ennek megfelelően bármikor fordulhat hozzánk bármilyen adatkezeléssel kapcsolatos kérdése, kérése esetében.

 

Ön bármikor jogosult tájékoztatást kérni a Szerkesztőségünk által kezelt, Önre vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor módosíthatja azokat, vagy kérheti az adatai pontosítását.

Szerkesztőségünk az Ön kérésére tájékoztatást ad az általa kezelt Önre vonatkozó adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről. Ezzel kapcsolatosan kérjük írjon az oldalunkra belépve belső üzenetet. A kért tájékoztatást 8 napon belül írásban adjuk meg az Ön által megadott email címre.

Ön tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen. Szerkesztőségünk a tiltakozást a belső üzenet megérkezését követően a legrövidebb időn belül, de legfeljebb 8 nap alatt megvizsgálja, melyről Önt szintén belső üzenetben tájékoztatja.

Jogsérelem esetében az Info.tv., valamint a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) alapján

  • Célszerű egyeztetést kezdeményezni az oldal üzemeltetőjével (a mindenkor aktuális elérhetőségei a kapcsolat menüpontban megtekinthetők), hogy minél előbb rendezni tudjuk azt és megoldást találjunk a problémára.
  • Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; www.naih.hu) fordulhat, vagy
  • Bíróság előtt érvényesítheti jogait.

 

Szerkesztőségünk időnként aktualizálja adatvédelmi nyilatkozatát. A mindenkor aktuális verziót ezen a linken bármikor megtekintheti.

 

 

 

Az OLDALUNKON SZEREPLŐ ADATOK KEZELŐJE

SZAKK Hungary Kft.

6724 Szeged, Körtöltés u. 36.

email: info@videkilany.hu