A lanykereso.hu Fórumának szabályai


Kérjük, olvassa el figyelmesen a lanykereso.hu internetes fórumának (a továbbiakban: fórum) működési alapelveit. A fórumban való részvétel ezeknek a feltételeknek kifejezett elfogadását jelenti.

A fórumot a honlaptulajdonos Szerkesztőség tagjai hozták létre és üzemeltetik. 

A fórum célja, hogy az oldal hirdetői, látogatói és működtetői igényeik szerinti intenzitású, aktív kapcsolatot tudjanak tartani, véleményt, információt tudjanak átadni egymásnak.

A fórum moderált – bár alapelvként minden vélemény és hozzászólás megjelenhet, vannak többé-kevésbé tág morális, ízlésbeli és technikai korlátok, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni.

A moderálás utólag történik, és azt jelenti, hogy a moderátoroknak joguk van egyes hozzászólásokat indoklás nélkül törölni, vagy – többszöri törlésre okot adó megnyilvánulás esetén – egyes felhasználókat kitiltani. A moderátorok a lanykereso.hu tulajdonosai, különleges jogokkal és felelősséggel felruházott felhasználók: joguk van törölni, vagy módosítani a témákat és a hozzászólásokat. Szándékaik szerint csupán annyira avatkoznak bele a fórumozók egymás közti társalgásának menetébe, amennyire az elengedhetetlen a kulturált, egymás érzékenységét és jogait szem előtt tartó, technikailag áttekinthető kommunikáció biztosítása érdekében.

A moderátorok törölnek minden olyan hozzászólást, ami jogszabályellenes, illetve, ha a megjelent tartalommal kapcsolatban egy harmadik személy – jogai megsértésére, vagy jogszabály-ellenességre való hivatkozással – megkeresi a lanykereso.hu-t. A moderátorok elsősorban nem a hozzászólásban képviselt vélemény helyes voltát mérlegelik, hanem a hozzászólás hangnemét, esetleges jogsértő, vagy törvénysértésre buzdító voltát. A moderálás célja nem az, hogy megakadályozza viták kialakulását. Azt szándékozza elérni, hogy a vita helyét semmiképpen se vehesse át a puszta szitkozódás, egymás, vagy közéleti szereplők rágalmazása, vagy az öncélú trágárság.

Néhány jó tanács azoknak, akik szeretnék elkerülni, hogy bejegyzéseiket töröljük:

  • Nem szabad sem másik felhasználó, sem bármely más ember személyiségi jogait megsérteni. Nem szabad egyes személyeket, vagy személyek egy csoportját szenvedélyes kritika tárgyává tenni. Egy-egy vélemény elfogadható lehet egy konkrét személyt illetően, embercsoportoknál (például: szőke nők, egy adott párt szimpatizánsai, túlsúllyal küzdők, hajléktalanok, stb.) azonban alacsonyabban van a megengedhető határ.
  • Nem szabad az alkotmányos rend, vagy a törvények megsértésére buzdító bejegyzést közzétenni.
  • Nem szabad más felhasználó, vagy bármely közéleti szereplő nevével egyező, vagy azzal könnyen összetéveszthető felhasználónevet választani. Az ilyen neveket a moderátorok törlik az adatbázisból. Természetesen mindenki írhat a saját polgári nevén akkor is, ha ugyanazon a néven popsztár, miniszter, futballista vagy színész is ismert, és egészen addig használhatja is a nevet, amíg egyszer meg nem próbálja magát "a másik" személynek kiadni.

A fórum szabályainak technikai értelemben vett megsértése esetén a moderátorok a szándékos rombolásra utaló jegyeket viselő bejegyzéseket törlik, illetve az ilyen bejegyzést közzétevő felhasználó bejegyzési, hozzászólási jogát megvonják, vagy a felhasználót kitiltják.

Ezeknek a szabályoknak az érvényesítése a többi felhasználó nyugalmát hivatott biztosítani.

A fórum moderátorai szívesen fogadnak olyan hozzászólásokat a „Üzenetek a Szerkesztőségének” című témában, amelyekben felhívják figyelmüket egy-egy problémás hozzászólásra. Ezért kérünk valamennyi hozzászólót, hogy ha ilyen megnyilvánulást lát, hívja fel rá a figyelmünket. A szerkesztőség a moderálással és hozzászólás törlésével kapcsolatosan nem vonható felelősségre. Az ilyen jellegű belső üzenetekre nem köteles válaszolni.

A lanykereso.hu fóruma regisztráció nélkül használható. A felhasználónév nem feltétlenül azonos a felhasználó valódi nevével, de azonosság is fennállhat. Ezt maga a felhasználó dönti el. A rendszer ezeken az adatokon túl rögzíti a felhasználó IP címét is. Az adatokkal a lanykereso.hu nem él vissza, maximálisan betartja a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény, közismertebb nevén az Adatvédelmi Törvény betűjét és szellemét. A felhasználó regisztrációjával kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a fórum tulajdonosánál és/vagy internetes szolgáltatójánál jogosan tárolt adatai, hatósági (elsősorban rendőrségi) megkeresésre kiadásra kerüljenek.

A regisztrált felhasználó teljes körű felelősséggel tartozik a fórum használatáért. A Fórumokban megjelent hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a lanykereso.hu véleményét. A fórumban nem jön létre jogviszony sem a hozzászólók között, sem pedig a hozzászólók és a lanykereso.hu között. A hozzászólások tartalmáért a lanykereso.hu nem vállal felelősséget.

A felhasználók tudomásul veszik, hogy hozzászólásuk beírásával korlátlan - a többszörözés, átdolgozás, nyilvánossághoz közvetítés, nyilvános előadás és a terjesztés jogát is magában foglaló - felhasználási jogot adnak a lanykereso.hu fórumának nem regisztrált, anonim látogatói részére is. A felhasználók kötelesek maximálisan betartani a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény, közismertebb nevén az Adatvédelmi Törvény betűjét és szellemét.

Még néhány jó tanács:

 

Magyarország Alaptörvénye

 

  1. A fórumot minden 18. életévét betöltött személy használhatja.
  2. Ez a fórumot bárki igénybe veheti és kizárólag magyar nyelven használható.
  3. A fórumot mindenki olvashatja regisztrálás nélkül. Ezért csak olyan dolgok legyenek kiírva, ami nem magánjellegű, illetve a közízlést nem sérti.
  4. Felhasználók maguk döntik el, hogy milyen információt adnak a fórumon közre önmagukról.
  5. A fórumon megjelenő szöveg, megjegyzés, illetve idézetért a moderátorok és az adminisztrátorok nem vállalnak felelősséget.
  6. Hozzászólásával elfogadja a fórum fenti szabályzatát! Tömören:
  • A fórumon TILOS bármilyen szolgáltatás, honlap és egyéb termék reklámozása!
  • A fórumon tilos trágár, sértő, megalázó, bárkit indokolatlanul hátrányos helyzetbe hozó, jogsértő hozzászólás!
  • A hozzászólásokat bárki moderálásra küldheti, ez esetben a hozzászólás nem látható addig, amíg a moderátorok nem engedélyezik.
  • Hozzászólásokat és témákat indokolatlanul nem töröljük, és nem áll módunkban kérésekre törölni, javítgatni. Kivéve, ha a bejegyzés más számára sértő, vagy túl személyes, vagy jogsértő. - Nem használható a fórumon semmilyen html és egyéb programozási kódok!
  • Az adminisztrátoroknak és moderátoroknak joguk van nem odaillő, vagy kulturálatlanul megfogalmazott szöveg átszerkesztésére, illetve rosszabb esetben törlésére.
  • Témák segítenek besorolni a kérdéseket. Lehetőleg helyes fórumot válassza ki hozzászólásának!
  • Fórumon belül bárki írhat bármilyen tárgyal kapcsolatban. De a tárgynak legyen valamilyen kapcsolata a Fórummal. Ha bármilyen kérdése van, keress minket a fórumon vagy email címeinken keresztül!