Beszélgessünk...

Törölt felhasználó · 2012. július 16. 14:55

Csak szerettem volna azt az 1 napot, az Arch Enemy miatt.

Van lé csak nem arra, szerelmes levelek vannak. :(

Tudod, prioritás van...

Szerdán már nem fáj, miután elmentek.

nanti · Kvázi-tag (128 hozzászólás) · 2012. július 16. 19:53

Arch Enemy?Nekem a Carcass is nagy kedvencem volt!Na ezt nem gondoltam volna Rólad...

Törölt felhasználó · 2012. július 16. 20:31

Sok mindent nem gondolnak rólam. Igen, Arch Enemy, de ha nem itt, máshol.

Most is tele*k*dták a fészemet, szeretik, hogy szeretem őket. :)

Nem győzök lájkolni!

Pál-Pusztai · Őstag (83 hozzászólás) · 2012. július 17. 11:03

Ha elfáradtál, mert elmúltak AZ évek,
NE csüggedj, keress a korodnak megfelelő szépet.
Ami mellett fiatalon elmentél rohanva,
Most ráérsz megnézni, botra támaszkodva.
Nevess, nevess, a bajt soha NE keresd,
örülj a mának, holnap már rosszabb is lehet.
Keress barátokat, bánatodat oszd meg.
Ha osztasz bármit is, egyre kevesebb lesz.
Soha NE hidd, hogy sorsod a legrosszabb,
Mindenki magát hiszi a legnyomorultabbnak.
Légy vidám - mert teljesen mindegy -
AZ élet úgysem áll meg, és úgy sokkal könnyebb.
Ne sajnáltasd magad, légy arra büszke,
Sok mindent átéltél, és mégsem törtél össze.
És mert visszahozni semmit sem lehet,
Fogadd el igy, és élj emberhez méltó, derűs életet.

Törölt felhasználó · 2012. július 17. 11:19

Most ezt kinek írtad?

Általában engem oktatsz a csekély 86 évemmel.

Na, köszönhetsz csókolommal, gyermekem.

Én is tudok bölcsességeket írni.

Ne akarj megváltoztatni senkit, nem fog menni! Fogadd el olyannak, amilyen, vagy menj arrébb!

A magamfajtát meg pláne ne akard megváltoztatni, meg kioktatni se, mert legyint csak!

Azt csináld, amit szeretsz, de azt maximalistaként! Nem a pénz ad sikerélményt.

Ha valahol nem kell, amit csinálsz, nem biztos, hogy máshol sem. Keresd meg azt a helyet!

Folytassam? :)

És még valami. Nem vagyok fáradt, sőt! Tele vagyok energiával így 86 évesen...

Törölt felhasználó · 2012. július 17. 11:21

Valamit elfelejtettem. Én nem a wikipédiából másolok, hanem magamtól jön ki belőlem a bölcsesség is, meg a hülyeség is, csak ki kell válogatni. 

ilko · Őstag (791 hozzászólás) · 2012. július 17. 12:35

Szia!

Látod ebben egyetértünk, ha nem lenne olyan messze, én is elmennék!:) És hogy irigykedj egy kicsit, bár alapvetően nem kedvelem a műfajt, de volt szerencsém Maratonon végigtombolni egy Suffocation koncertet!:)

Törölt felhasználó · 2012. július 17. 13:00

Szia,

lesz még koncertjük, sok.. :)

Egészségedre, nem vagyok irígy, örülök, hogy jól érezted magad. 

Amúgy Youtube-on is látom, hallom őket, addig, míg...

Dark Angel · Kvázi-tag (62 hozzászólás) · 2012. július 17. 13:53

Hát csak olvasok és pislogok :) Ez nem semmi zene :D Én inkább a lágyabb dolgokat kedvelem :) Köztük élen a My Chemical Romance vagy épp Marilyn Manson zenéjét bár teszem hozzá az operák közt is meg vannak a kedvenceim!

Mindenesetre mindig irígyeltem azokat akik kedvencük koncertjére eljutott mert sajnos ez valahogy nekem mindig kimaradt az életemből :(

Törölt felhasználó · 2012. július 17. 14:04

Szia,

én is hallgatok komolyzenét is, hidd el, és Mansont is szeretem... :)

Nem mondtam, de gimiben mi rendszeresen felléptünk a Színházban az énekkarral, és

operabérletünk is volt, mentünk is. Elég sokoldalú vagyok, csak minőségi zene legyen, persze ez is kinek mi.. 

Pál-Pusztai · Őstag (83 hozzászólás) · 2012. július 17. 19:44

*** Kérjük a politika mellőzését az oldalunkon! Köszönjük. ***

Most kéne észnél lenni. Ez az ország tele van gyűlölettel. Gyűlölik a cigányokat, a hajléktalanokat. A zsidókat, a libsiket, a melegeket. Gyűlöli a főváros a vidéket, a vidék a fővárost. A biciklis az autóst, az autós a biciklist. Gyűlölik a bevándorlókat és a kivándorlókat, de gyűlölet tárgyai azok is, akik itthon maradnak, mert miért nem mennek el innen. Gyűlölik a Nyugatot és a Keletet. A jogsértőket és a jogvédőket. Gyűlöletben vagyunk a szomszédainkkal és a honfitársainkkal. A frusztráltság újabb és újabb ellenségképeket keres magának, legyen az IMF, a multi, nyugdíjas, rezidens, rendőr, tűzoltó, munkanélküli, egyetemista, színész, az EU vagy amikor úgy hozza, a romkocsmák népe is megteszi.

Régen volt már ilyen labilis idegállapotban a társadalom. Elég most egyetlen szikra, hogy elszabaduljon a pokol.

A kormány felelőssége

A kormány felelőssége most, hogy a józan ész győzedelmeskedjen. Mert neki vannak meg hozzá az eszközei. Hogy ez a gyilkosság ne etnikai kérdés legyen, hanem bűnügyi.

Talán nem most kéne bayerzsoltokkal tortát szeletelni, ordas eszmékkel — pár szavazat reményében — pávatáncot járni. Talán épp most van itt az ideje világosan és határozottan beszélni, kétértelmű kiszólások és egyet jobbra, egyet balra ütés nélkül világosan fogalmazni.

Mert mindig lesznek akik a legállatibb ösztöneinkre apelláljanak. Politikai pecsenyéjüket sütögetnék azzal, hogy megoldás helyett bűnbakot keresnek.

Ezegyszer kristálytisztán vonalat kell húzni közéjük és mindenki más közé. Mindenfajta gesztus és kiskapu nélkül a retorikában. A bűnös bűnhődjön, de csak a bűnös bűnhődjön.

Ha már egyszer meghaladtuk a középkort és a kollektív bűnösség elvét, mindenki csak a saját tettéért vállalja a felelősséget, nem a bőre színéért, nem a hovatartozásáért, a származásáért vagy a nézetéért. Azért feleljen, amit tett, és csakis azért. Máskülönben az akció reakciót szül, az igazságtalanság megtorlást, a megtorlás pedig bosszút. Az állam felelős a rend, a közrend fenntartásáért. Pont.

És nem kéne halálbüntetést emlegetni, hiszen jól tudjuk, úgysem vezetik be. És ha bevezetnék, akkor sem érne többet, mint hogy néhányan otthon, a foteljükben vagy a monitor előtt kielégítve éreznék indulatukat.

Az ellenzék felelőssége

Talán most kéne csendben maradni. Nem a kormányra mutogatni, sem az áldozatra, sem a felelősökre. Sem a részvétből, sem a fájdalomból, sem a dühből szimpátiát kovácsolni.

Ha megtalálták és elítélik, az nem a kormány dicsősége, ha nem találják meg és nem ítélik el, az nem a kormány kudarca.

Az állam (és nem a pártok) fenntartanak egy igazságszolgáltatási rendszert. Ennek a feladata, hogy kivizsgáljon, bizonyítson és ítélkezzen.

Az értelmiség felelőssége

A kávéházi értelmiség felelőssége meg az, hogy hallgasson. Ellenálljon a kísértésnek, hogy lila ködbe burkolózva szemantikailag elemezze, vajon mennyire pc kifejezés az a szó, hogy cigánybűnözés, miközben önmaga nagyszerűségét nézegeti a tükörben. Ezzel ők sem tennének mást, mint meglovagolni egy aktuális témát, amiben kiélhetik szereplési vágyaikat. Inkább ne!

A hordák készen állnak. Megint úgy érzik, eljött az idejük. Halált, megtorlást, kényszermunkát, kitelepítést, kínzást, lincselést, kollektív büntetést, megelőző csapást követelnek — persze "védelemből".

A társadalmat éppúgy meg kell védeni ezektől a hordáktól, mint a gyilkosoktól.

Törölt felhasználó · 2012. július 17. 20:09

:D Szia!

nanti · Kvázi-tag (128 hozzászólás) · 2012. július 17. 20:19

Az komoly!Véletlenül estünk be anno egy C.Corpse koncertre.Ők is csak  szlovákiábol jöttek.Talán a Dismember volt még és a Napalm Death.Bár most is jönnek,de a Chris Barnes hiányzik a mikrofon mögül.Itt a vekeri feszten a Dying Wish-t hallgattam meg.

Törölt felhasználó · 2012. július 17. 20:22

Itt meg üvölt Angela a szomszédok örömére. :)

Arch Enemy még mindig, és mindörökké!

Törölt felhasználó · 2012. július 17. 20:23

Gróf, mér érzem azt, mikor Debibe beolvasok, hogy nem pasi írt ezt-azt?

Törölt felhasználó · 2012. július 17. 20:31

sejtettem :)

Törölt felhasználó · 2012. július 17. 20:34

Hands up! :D

xxx69casting · Kvázi-tag (114 hozzászólás) · 2012. július 17. 20:48

nem jössz chatre? beszélni szeretnék veled!

Törölt felhasználó · 2012. július 17. 20:55

Az meg ki? :)

Törölt felhasználó · 2012. július 17. 20:56

Nem jön

Téma indítva: 2010.02.25., 10912 hozzászólás összesen