Beszélgessünk...

Törölt felhasználó · 2011. május 05. 20:31

Bezabáltam, rosszul vagyok. Pizzát ettem, szétfeszül a gyomrom. Ez borzasztó.

QCpassed · Őstag (348 hozzászólás) · 2011. május 05. 20:31

Mizu p?

Nagyon eltüntél mostanság. De ma este maradj, mert sztem rövidesen megyek el itthonról vagy 25 percre, úgyhogy csetelni kell a masszőrrel :-)))

QCpassed · Őstag (348 hozzászólás) · 2011. május 05. 20:29

Na beszéljünk másról. Mizu?

QCpassed · Őstag (348 hozzászólás) · 2011. május 05. 20:28

A puhatestűek legfejlettebb csoportja. Nevüket a szájnyílás körül elhelyezkedő karokról kapták. A karok száma fontos jelleg a rendszertani besorolásuk szempontjából, mivel a nautiluszoknak akár 90, a szépiáknak és a kalmároknak 10, a polipoknak 8 karjuk van.

Törölt felhasználó · 2011. május 05. 20:28

Hát, a 3/4-e biztos. Igen, igazad van. Ezek az én érzéseim és érdekel az ürülék.

Törölt felhasználó · 2011. május 05. 20:24

Helló neked is. :)))

Pircsi, én így a sz a r ról még... XD Sz a r r á röhögtem magam.

pircsi · Őstag (29 hozzászólás) · 2011. május 05. 20:22

Sziasztok,!

Valoszinü, arra céloz Kató,hogy az egész élet szar:))))

Törölt felhasználó · 2011. május 05. 20:22

Hali :D

A sz a r r ól ilyen tudományosan még SOHA nem olvastam, hallottam senkitől. XD

Na, aki ezt nekem szó szerint felmondja, ingyen masszázst kap. :)))

QCpassed · Őstag (348 hozzászólás) · 2011. május 05. 20:18

Kedves Linda.

Nálad nagyon a fécesz körül forog a világ. Lásd ez, potty..., stb.

A "S Z A R T", mint olyat mindenki ismeri. Biztos te is hallottál már róla. Akkor miért ilyen dolgokra keresel rá?

Pl. azt tudtad-e, hogy a fejlábúak vagy lábasfejűek (Cephalopoda, görög κεφαλό + ποδα, fej + láb) a puhatestűek (Mollusca) törzsének egyik osztálya.

:-)))

Törölt felhasználó · 2011. május 05. 17:15

Előbb-utóbb engem kitiltanak innen.

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Törölt felhasználó · 2011. május 05. 17:01

Mire jó a Wikipédia? :D

Ürülék

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.

Elnevezései

Az állati ürülék neve általában bélsár; a mezőgazdaságban felhasznált, elsősorban növényevő állatoktól származó ürülék a trágya, a vadászok hagyományosan a latin excrementum szót használták rá. Az ürülék tudományos-orvosi elnevezése az embernél székletfekália (fecalia)emberi ürülékemberi végtermék. Köznapi, bizalmas, kissé gyerekes elnevezés a kaki vagy kaka. Alpári, durva kifejezés a szar. Semleges (se nem túl tudományos, se nem túl gyerekes vagy durva) köznapi kifejezés magyarul nem létezik, hasonlóan az intim szférába tartozó más fogalmakhoz (például a nemi szervek vagy a nemi élet kifejezései).

Emberi ürülék

Embereknél az egyén és a körülmények függvényében 2-3 naponta egytől napi több alkalomig történhet székelés. Az ürülék megkeményedése a rutinművelet megnehezedését és meghosszabbodását okozza, ez a székrekedés.

A széklet kinézete, mérete, színe, állaga és szaga nagy változatosságot mutat, elsősorban a táplálék és az egészségi állapot függvénye. Normálisan félkemény, nyálkás felszínnel. Barna színét az epével ürült bilirubin bomlástermékei, legfőképpen a szterkobilin okozza. A bilirubin az elpusztult vörösvértestekből kiszabadulóhemoglobin bomlásterméke.

Újszülötteknél az ürülék kezdeti sárgászöld színe a meconium hatása. Amíg az újszülött szopik, világossárgás marad, és szaga sem kellemetlen mindaddig, amíg a baba el nem kezd nagy számban más ételeket is enni. Végül elnyeri ismerős barna színét.

Életünk folyamán számos különböző fajtájú ürülékkel találkozhatunk. A zöldes szín az ürülék beleinken keresztüli gyors áthaladásának vagy nagy mennyiségű kék vagy zöld táplálék bevitelének a következménye. Az ürülék agyagszerű megjelenése a bilirubin hiányát jelzi.

Szag

A kén-hidrogénnagyban hozzájárul az ürülék szagához.

Az ürülék visszataszító szaga bakteriális működés következménye. A kén-hidrogén mellett a bélflóra számos kén-, nitrogén- ésfoszfortartalmú szerves vegyületet is előállít, főként indol-, szkatol- és tiolvegyületeket, melyek közös tulajdonsága a penetráns szag. Ezek az anyagok a bélszélben is megtalálhatóak. Az élelmiszerek egyes illatos adalékanyagai, például fűszerek hozzájárulhatnak az ürülék végső szagának a kialakításához. Számos kereskedelmi termék létezik az ürülék szagának az enyhítésére. Az ürülék szaga valószínűleg azért erősen riasztó az emberek számára, mert érintése vagy fogyasztása fertőzést okozhat.[1] Egyes koprofág állatok és személyek számára az ürülék vonzó is lehet.

Olvasmányok

• Werner Pieper: Kakadémia. Az emberi ürülék kultúrtörténete (Háttér, 1997) ISBN 963-8128-24-0
  • Dominique Laporte: History of shit (A széklet története) (MIT Press, 2000) ISBN 0-262-12225-1 (angolul)

Törölt felhasználó · 2011. május 05. 12:11

Pircsim, látom, sehol se vagy fent. Nem lenne megoldás, ha a barátnőd hirdetne és csak mellékesen,név nélkül beírná, ahogy mások is, hogy barátnőmmel együtt... Amúgy jó volt a szövege, csak a neved nem kéne bele.

Ne haragudj, hogy beleszólok a dolgodba, tudom, hogy egyedül is feltalálod magad, csak egy ötlet volt.

Remélem, nem veszted el a vendégeidet!

Puszi

Törölt felhasználó · 2011. május 05. 10:09

Szia drága! Jobban vagy már? Alakulnak a dolgaid? Írhatnál! :)

pircsi · Őstag (29 hozzászólás) · 2011. május 05. 08:32

Sziaasztok,Örömmel olvasgatlak benneteket..Nem semmik vagytok,  Gratula.

Törölt felhasználó · 2011. május 04. 21:48

Én meg 18 évesen még szűz voltam. Már piszkáltak, meg tapsoltak az osztálytársaim.

QCpassed · Őstag (348 hozzászólás) · 2011. május 04. 21:47

Nincsenek meleg barátaim...

:-)))

Jó éjt.

Üdv

QCpassed · Őstag (348 hozzászólás) · 2011. május 04. 21:45

8 voltam, de 5-nek néztem ki. Az ivást meg d ugást 12 éves koromra tudtam szinkronba hozni. 15-re már kiégtem... Nem érdekelt a szex. Csak a drogok meg a cigi.

Törölt felhasználó · 2011. május 04. 21:45

Nekem is mennem kell úgyis. Nézem Dr Házat.

Most képzelj el egy meleg baráti igazi ölelést. Tőlem,neked.

Jó munkát, aztán aludj jól! :)

Törölt felhasználó · 2011. május 04. 21:43

Nem véletlenül nincs fent fotó a fülemről. :)

QCpassed · Őstag (348 hozzászólás) · 2011. május 04. 21:43

Figyu, most koccolok, mert dolog van. Még 1 percet maradok.

Téma indítva: 2010.02.25., 10911 hozzászólás összesen