Ráfűznék még egy kanyart erre, tényleg építő szándékkal:
Egyszerűen gőzötök sincs a világról, amiben pörögtök. Modoroskodás, arrogancia, tudatlanság, fogalmatlanság - nem kevés helyesírási hibával fűszerezve, ami kvázi hiteltelenné tesz benneteket hosszútávon.
Szerencsétlen Staffi egyszer ugyanarról publikus wifiről jelentkezett be, mint amiről egy hirdető. Hiába volt előtte több mint 100 totál valid kommentje, kib@sztátok, mint a macskát. Engem amiatt tiltottatok le, hogy pár órán belül több országból írok (több ezer kilóméterre egymástól :O), majd kénytelen voltam elmagyarázni több üzeneteten át, hogy mi is az a VPN.
Rendszeresen visszatérő, lehúzós lányokra vonatkozó kommenteket kikaptatok, mondván 'lejáratják' a hirdetőt..
Na most miért is ne lehetne (Sőt! Kellene!) lejáratni a golddiggereket? Ezért van a fórum, vagy nem? (Nyilván nem, hiszen a hirdetők fizetnek, és ha lehúzzák őket, nem fognak fizetni ergo csökken az oldal bevétele.)
Szóval a javaslataim első körben:
- Elfelejteni az arrogáns modorosságot. Aki tegez visszategezni. (Mondjuk ebben úgy tűnik, történt némi fejlemény). Nem minősíteni, kioktatni, hanem informálni.
- Egy csomó adatot tároltok a userekről. Ezekből simán készíthető hitelességi profil. Pl hozzászólások száma, up/down vote aránya.
- Egy új user nem feltétlenül mond hülyeséget, nem biztos, hogy elsőre nem lehetne beengedni a kommentjét. Ott van a vote up/down rendszer, döntse el az, hogy ki lesz-e moderálva, vagy nem. Pl ha kapott + és a - közti különbség eléri az 5-öt a mínusz javára, akkor automatikusan eltűnik a hozzászólása.
- Beszélni a hirdetőkkel, akik itthagytak benneteket. Nagyon durván meglepődnétek! Az én nem túl nagy (3-4 fős minta) merítésem alapján az a véleményük, hogy a VL-ről a bunkók, alkudozók és a khmm.. nemfehérek járnak hozzájuk, és nem magasztalják az egekig a support hozzáállását sem..
Az a gáz, hogy szerintem egyáltalán nem beszélitek ennek a szubkultúrának a nyelvét. Szerintem egyikőtök sem volt még se vendég, se hirdető. Ez nektek egy biznisz. Ami amúgy totál fair! Csak ahhoz, hogy a biznisz jól menjen, alkalmazkodni kell a közösséghez, amire az üzletet építítek. Én úgy gondolom, hogy vannak itt olyan emberkék, aki szívesen segítenének nektek ebben - pl én is.