Beszélgessünk...

QCpassed · Őstag (348 hozzászólás) · 2012. március 18. 20:55

Helló

Bizony ezekről a dolgokról is lehetne hosszú hetekig beszélni. Részemről az a rengeteg mocsok, amit "ezek" csinálnak bőven feledteti azt az esetleges néhány pozitív dolgot, ami talán az összképen javíthatna.

De legalább az egészségemre vigyáznak, hogy balga módon nehogy egy füstös helyen akarjam jólérezni magam. Chipset meg ugyanannyit eszek most is, csak az állambácsinak is többet fizetek az egészségtelen táplálkozás után. Kevesebb pénzem maradna cigire, ha cigiznék. Így viszont berakom a bankba, hadd tudjanak adót fizetni "szegény" bankosok.

:-)

Üdv

QCpassed · Őstag (348 hozzászólás) · 2012. március 18. 21:00

Helló

A mai napon elég sok irónia és gúny van az írásaid mögött. Bizony a hosszú hétvége utolsó napja a dolgos és unalmas hétköznapokat vetíti elő.

Pedig ilyen időben öröm akár 6-7 percet is tornázni.

Törölt felhasználó · 2012. március 18. 21:03

Ne, jöttél, megint becsaptál. Azt ígérted, a közepén Te ülsz.

Így jártam. :(

Chaten megtalálsz.

ilko · Őstag (791 hozzászólás) · 2012. március 19. 21:08

Üdv!

Így is fel lehet fogni, de ne felejtsd el, miért vagyunk ott ahol vagyunk! Szóval érdekes lenne mondjuk egy újonnan kinevezett gyárvezetőt okolni azért, ha valaki más cirka 8 év alatt csődbevitte a céget. Nem véletlen, hogy Európában példátlan módon 2/3ot sikerült szerezni valakinek, sőt ha ehhez a Jobbikot is hozzáveszem, még bődületesebb szám jön ki. Szerinted ez minek köszönhető? Nem azt mondom, hogy ők szentek, mert ez hülyeség, de legalább nem csak és kizárólag saját zsebre dolgoznak, hanem megpróbálják képviselni az országot is. Egyébként meg ha a chipsadó annyira marhaság volna, nem karolta volna fel pl az ENSZ... Ami meg a dohányfüstöt illeti, te jól akarod érezni magad, a másik 20 meg aki nem dohányzik, nem tudja ugyanezt tenni, és a passzív dohányzás károsabb, mint az aktív, mint tudjuk!:)

Ami pedig "szegény" bankosokat illeti, akkor miért nem volt felháborodva senki, amikor több100%os haszonnal sorozatosan adtak ki devizahiteleket? Egy rossz szót sem hallottam, pedig akkor kellett volna reklamálni, sőt továbbmegyek gondolkozni kicsit, hogy mit is jelent egy devizahitel, és az államnak azonnal közbelépni, míg el nem terjed tömegesen. Vajon miért is nem történt ez meg? Csak nem tartozott valaki(k)nek az érdekeltségébe ez is? Kicsit furcsán jön le, hogy éppen most mikor végre megadóztatják őket jön a folyamatos kritika, de az senkit nem érdekel, hogy eddig mekkora profitjuk is volt, és hogyan na meg mennyit is adóztak. Hát nme furcsa?:)

QCpassed · Őstag (348 hozzászólás) · 2012. március 20. 20:46

Helló

Nézőpont kérdése, én a hírdetett dogmákkal nem tudok egyet érteni, és nem tudom (és nem is akarom) zavarszűrős szemüvegen át nézni a dolgokat. Nem mondom, hogy "agymosott" vagy, de azért irigyellek, hogy a sok sz@r között észreveszed a szinte nem létező  csillogást.

Üdv

Pál-Pusztai · Őstag (83 hozzászólás) · 2012. március 20. 21:04

Benedek Elek volt a nagyapád? :)

Törölt felhasználó · 2012. március 20. 21:22

Szia,

megint a kifogások. Ejnye! Ez nem volt szép!

Törölt felhasználó · 2012. március 20. 21:40

ilko · Őstag (791 hozzászólás) · 2012. március 21. 10:01

Agymosott? Nem igazán, csak próbálom a jót (is) észrevenni, a magyarokra egyébként is az állandó és örök pesszimizmus a jellemző, ami igen káros tud lenni néha!:)

QCpassed · Őstag (348 hozzászólás) · 2012. március 21. 10:18

Az optimista feltalálta a repülőt, a pesszimista az ejtőernyőt...

pircsi · Őstag (29 hozzászólás) · 2012. március 21. 16:34

Szia Qp!!

Az optimista feltalálta a repülőt, a pesszimista az ejtőernyőt:)de aki a munkát feltalálta, azt miért nem verték agyon:)))!!

ilko · Őstag (791 hozzászólás) · 2012. március 21. 21:52

:)

andreew boy · Újonc (4 hozzászólás) · 2012. március 22. 18:31

mit gondoltok a hirdetésekről? sokan hirdetnek szerintetek olyan képekkel amin nem az adott lány van rajta??? és mégis vissza járnak a ***moderálva*** hozzájuk ? ez úgymond elfogadott?

QCpassed · Őstag (348 hozzászólás) · 2012. március 22. 20:18

Helló

Általában nem a munkával van a baj, hanem a pénzzel. Na AZT kellett volna agyon verni, aki a pénzt feltalálta.

QCpassed · Őstag (348 hozzászólás) · 2012. március 22. 20:27

Helló

Szerintem nem sokan. Az átbaszás hamarabb felkerül ide, mint bármi egyéb, és nagyobb visszhangot is kelt. Mindenki vállalja fel magát, mert az igények sokszínűsége a garancia arra, hogy 18-tól 60 évesig, 50-től 80 kilóig érdeklődésre tarhat számot a hölgy.

Törölt felhasználó · 2012. március 22. 21:54

Szijja,

a csetet szokhatnád! Jó világ van ott :)

Törölt felhasználó · 2012. március 23. 10:54

Ne félj, nem harap a néni, szívfájdalmat sem okoz.

A közösben meg jó a hangulat (sok lúd disznót győz:))

Tényleg van egy jó team ott már, bármiről lehet dumálni fesztelenül.

Másik előnye, elgurul. :) Ez marad.

Törölt felhasználó · 2012. március 23. 22:03

Szia, olvastalak Debrecenben. Az utolsó mondatod megfogott.

A cseten rinyált valaki, mindegy kin. Nem idevaló.

Azt írtam neki "Aki mindenkit szeret, senkit sem szeret."

Törölt felhasználó · 2012. március 24. 21:33

Az alkalmazott és a vállalkozó között mindig meglesz az ellentét :)

Én alkalmazottként kezdtem, a fiam születése óta nem.

Tudom a különbséget, és ez szüli az ellenségerskedést.

Az alkalmazottnak van fónöke, parancsot teljesít, ettől-addig tart a munkaideje, fix fizetés..

Hátrány, ha gondolkodik, ötlete van (kirúgják érte).

Irígy a vállalkozóra, mert ő szabad, esetleg többet keres, kötetlen munkaideje van (24-ból 26 óra)

Nincs főnöke, maga dönt (jól, vagy rosszul), majd kiderül, kockáztat, nyer, bukik.

Az alkalmazott irígyli, és nem is érti, miről beszél, ha beszél.

A vállalkozó agya álmában sem nyugszik, folyamatosan pörög.

Alkalmazott azt látja, hogy jó autó, szép ház, pénz, nyaralás (évente 1x, mert nincs ideje, nem állhat le egy percre sem).

Nem rúghatják ki, de csődbe mehet.

Az alkalmazottat kirúghatják bármikor, és a legtöbb, hát, fillérekért robotol.

A lényeg, egy alkalmazott sose fogja megérteni, pláne szeretni a vállalkozót. :)

ilko · Őstag (791 hozzászólás) · 2012. március 28. 08:46

Helló!

Hát senki sem reagált erre, akkor megteszem én!:)

Összességében igazad van, de azért talán inkább szürke, és nem fekete-fehér ahogy írtad. Mert mondjuk egy családi vállakozás, ahol éjjel-nappal robotolnak egész más, mint mondjuk egy vállakozó, akl éhbérért dolgoztat több száz embert építkezéseken. Aztán a legtöbb alkalmazottnak nem is az irigység a baja elsősorban, hanem, hogy azt látja, míg ő rendesen befizeti az adóját (értsd  nincs fekete pénz) a vállakozók jelentős része minimálbérre van bejelentve, az alkalmazottai szintén, és zsebből fizet nekik, és eközben van kocsi, ház, amiket írtál! Tudom, hogy ez sok esetben a jogszabályok miatt van, és nem is mindig elítélendő feltétlenül, de ettől még ez a helyzet. Mert az talán jogos elvárás, hogy ha mondjuk tőlem, mint alkalmazott ennyi és ennyi összeget levonnak (és még a cégnek is kell utánam fizetni), akkor a mondjuk nálam jóval gazdagabb vállakozótól is vonják már le ezt, és ne zsebbe fizessen, meg csaljon ott ahol csak tud, vagy ha ezt teszi, ne kelljen még szeretni is érte! Persze tisztelet a kivételnek, és tudom, hogy valamilyen szinten sokan rá vannak kényszerítve erre a törvények miatt, de ez kb hasonló, mint hogy 20.000 alatt a lopás nem lopás. Hát dehogyisnem! Szóval szerintem az ellenszenv valahol itt kezdődik.

De az alkalmazottak helyzete is függ a cégtől. Egy Audira mondjuk pont nem igaz, hogy ha ötleted van kirúgnak, inkább azt mondanám, hogy a főnöködtől függ elsősorban, hogy milyen a helyzeted és nem saját magadtól. Ha normális a főnök (ilyen is van azért:D), akkor nincs semmi gáz.

Téma indítva: 2010.02.25., 10911 hozzászólás összesen