Nos,
ez mind igaz, amit leírtál. Miért is van a legtöbb vállalkozó minimálbérre lejelentve?
Legalább 15 éve, minden választás előtt a kampány során (rám szavazzatok!!!) az összes létező párt azt ígéri, hogy támogatni fogja a kis és közepes vállalkozásokat. Mi hülyék elhisszük, aztán úgy meg leszünk támogatva, ha kormányra kerül, hogy padló, vagy vért pisilsz.
Vegyünk egy példát. Szeretne felvenni alkalmazott József hitelt. Keres 82.525 Ft nettót, kérik a bérigatolást, folyószámlakivonatot...
Minimum 3 hónap munkaviszony. Legalább valami személyi kölcsönt fel tud venni, a bank eldönti, hogy mennyit, legyen mondjuk 450.000 Ft.
Vállalkozó bemegy, 0-ás APEH igazolást kérnek! A legtöbbnek olyan nincs (hidd el!:)), valamennyivel lóg. Már elutasítva.
Amúgy, én indig azt mondom, aki irigy a vállalkozókra, legyen ő is az! Megteheti, csak sokan nem merik. Bezony. Ez van.:)
Persze egy beosztott lehet jó beosztásban is, nem minimálbérért, esetleg jó főnöke van, csak úgy a statisztika (ami mindig hazudik:)) alapján írtam, amit írtam.
Vállalkozó jelentkezését várom! :D