Hát??? Több mint két hónapot voltam füreden, bejártam az összes helyet a Silver környékén. A Kedves kávézó és cukrászda van még a Blaha étteremmel szemben. A többi helyen vagy onnan, vagy az Anna Grand-ból hozzák a süteményeket. ¤ Van még egy szerb fagyizó a Silver mellett, ott egy gombóc kettőnek felel meg máshol. ¤
Beszélgessünk...
Pál-Pusztai · Őstag (83 hozzászólás) · 2010. október 11. 23:29
Pál-Pusztai · Őstag (83 hozzászólás) · 2010. október 11. 23:20
Ami különösen fontos manapság, nem növényi tejszínnel dolgoznak mint szinte már mindenütt.
Budán a Szépvölgyi úton ismered a Daubnert? Na az egy igazi pénzgyár, de csodára képes az a hely is. ¤
Vagy 15-éve voltam Gyulán, a 100-éves cukrászdában. Az egy mesevilág volt, amit ott kínáltak, akkor még élt a tulaj...ma a neve van meg.
Pál-Pusztai · Őstag (83 hozzászólás) · 2010. október 11. 23:14
Füreden is két cukrászda van, akárcsak Győrött. Ha megnézed a honlapját a krémessel kezdődik, ami nem véletlen. ¤
Pál-Pusztai · Őstag (83 hozzászólás) · 2010. október 11. 22:57
Már a francia krémest is kimoderálja a gép? Szabad wifi is van, na meg villany és fűtés is. ¤
Pál-Pusztai · Őstag (83 hozzászólás) · 2010. október 11. 22:54
Győrben a Bergman cukrászatot tudom ajánlani. A balatonfüredi Bergman cukrászat tulajdonosának testvére üzemelteti. A franciakrémest nagyon ajánlom, sehol nem készítenek jobbat, Nagymamám krémesére emlékeztet. ¤
Pál-Pusztai · Őstag (83 hozzászólás) · 2010. október 11. 22:36
És "mimi" is én vagyok a hagymát is hagymával eszem.
Törölt felhasználó · 2010. október 11. 20:59
Fehérvárra szoktál járni? Tudom, laposnak tűnik, de ott a Bory vár, nem messze Tác, Gorsium, arrafelé volt egy "Gorsium" Étterem, csak vadat csináltak, az is bezárt. Fehérváron még a "Kiskakas" jó, degeszre eheted magad és naggyon finomakat főznek.
Gróf megint akkor jön, ha már léptem!
Törölt felhasználó · 2010. október 11. 20:55
Tudod, én fehérvári vagyok, igazi tősgyökeres, csukott szemmel bárhova, bár mióta eljöttünk, megváltozott, sokkal szebb.
Volt a Magyar Király Hotel, annak egy étterme, nekem meg életem nagy szerelme, német, itt dolgozott, a hotelban lakott, persze sokat vacsiztunk ott. A kedvencem a "borzas" volt, ha még ettél jót!! A Hotelt ledózerolták a 17-es szobával együtt :(
persze étterem sincs, porrá zúzták az egészet. Azóta keresek egy helyet, ahol olyan borzast, sőt, egyáltalán borzast sütnek.
A világ legjobb kajája (ahogy ők csinálták)!
Törölt felhasználó · 2010. október 11. 20:47
Mi is kajáltunk ma. Az Interspar fölött van egy önkiszolgáló étterem a kínai bolt mögött, az emeleten, mindig tömeg van, isteni a kajájuk és szintén olcsó. A Mackóban még akkor voltam, mikor csak cukrászda volt, meg talá pizzát lehetett enni.
Kedvesem, te veszprémi vagy?!
Pál-Pusztai · Őstag (83 hozzászólás) · 2010. október 11. 19:56
Ma a "Mackóban" ebédeltem. Kellemes és olcsó hely.
Rakott brokkolit ettem, majd a kávézó-részlegében egy "országtortát" ettem. (szilvagombóc torta)
Hangulatos hely, kedves emberekkel. :-)
Törölt felhasználó · 2010. október 11. 14:14
Valószínű, az érintettek olvassák és fülig pirulnak szégyenükben. :D
Látod, én nem arborétumokban sétálgatok, hanem helyetted gyorsgyaloglok, lefutottam a várost, szerencsére kicsi, csak ne kéne sorba állni mindenhol, most értem haza délelőtt óta. Schluss für heute!! Várom a hívásokat, kérem tisztelettel! Még kettőt legyúrnék és nem kell kondibérlet :) Hehehehe...
Törölt felhasználó · 2010. október 11. 09:47
Szia Pál!
Te mikor jártál nálam? Képtelen vagyok beazonosítani, ilyen kizárásos alapon próbálkozom, ez így nem korrekt, kérem :)
Törölt felhasználó · 2010. október 11. 09:46
Ezt tényleg folytathatnád, de ne feledd! "A legkisebb a legnagyobb." Sokan értik, mások nem, ez állandóan visszatérő hibád, drágám!
Törölt felhasználó · 2010. október 11. 09:44
Jó reggelt Grófom!
Hát Istenem, mindenki úgy boldogul, ahogy tud. :)))
Pál-Pusztai · Őstag (83 hozzászólás) · 2010. október 11. 07:54
" Folytatni roppant hosszú lenne,..bár lenne értelme:-)) "
Ezt az eszmefuttatást kérem szépen folytatni szíveskedjen, sokszor belekezdtél már, de nem folytattad.
Törölt felhasználó · 2010. október 10. 09:58
Jó reggelt Gróf!
A bűntetésedet kérem nem elfelejteni!! Itt a helyed, életfogytiglan. Vagy gyantáztatni voltál? :)))
Törölt felhasználó · 2010. október 10. 09:53
Jó reggelt!
Szerintem (majdnem) mindenki megértette és átérzi. Te a közelemben laksz? Vagy arrafelé?
Hol csavarogtál már megint tegnap?
Pál-Pusztai · Őstag (83 hozzászólás) · 2010. október 09. 22:18
Tudjátok...?... ez most olyan.... mintha hozzá lennék láncolva egy sínhez és hallanám, egyre közeledik a vonat. Esélyem annyi, ha időben megtalálnak és visszavarrják amit levágott a mozdony? Ha marad belőlem valami? ..szörnyű a helyzet. (nem engem kell sajnálni, félreértés ne essék)
Törölt felhasználó · 2010. október 09. 13:21
Tegnap este volt egy vendégem, a 8-ason jött Ausztriából, mesélte, hogy Sümeg, Tapolca, Ajka... lezárva, minden vörös.
Az újságban Kolontárral foglalkoznak a legtöbbet, Somlójenő nálam kimaradt, vagy csak felületesen olvastam még, de mától alaposabban követem az eseményeket. Sajnálok mindenkit, de az a föld megérintett és élénk a fantáziám is, azt tudtam, hogy eladni lehetetlen, más terveim voltak vele. Ráadásul nagyapáé volt, ez csak úgy érzelmileg üt. Mindegy, majd meglátjuk, mi lesz.
Törölt felhasználó · 2010. október 09. 13:14
Szia!
Már vártam, arra van! Szuper! Nyáron voltam megnézni a birtokot, de a fekvéséből gondoltam, hogy ez se maradhat ki. Örököltünk vörösiszapot. Lehet, ha már lehet arra normálisan közlekedni, megnézem, mi maradt belőle. Talán az egyetlen diófa.
No, egyszer örököltem valamit egész életemben!