Kedves Zeg-i lányok !
Nem túl rövid ideje mozgok a Ti világotokban és sikerült néhány dolgot megfigyelnem ,néhány hiányosságra felhívnom a figyelmeteket.És fogadjatok el tűlem néhány egyszerű ,de hasznos tanácsot. Tudom, tudom tudtok vigyázni magatokra , és lehet,hogy vigyáz is rátok valaki...,de akkor a válságos pillanatokban csak Ti vagytok ott és egy kontrollt vesztett "vad".Mindezt azért írom, mert a közelmúltban hallottam egy kis afférról....senkinek nem lett baja,de kellemetlen percek voltak.
Általánosan:Ebben is, mint minden bajban legjobb a megelőzés -
1.Előre megbeszélni mindent és tartani azt, mint a tízparancsolatot plusz mehet, de mínusz soha!
2. Jó ,ha a lakás olyan helyen van,ahol rálátni a bejáratra, mielőtt bejön a "lovag", volt már precedenc, hogy ketten álltak az ajtóban,darabja 100kg :) !
3. A lakásban legyen egy "majré szoba ami zárható, ha bekell menekülni...és ott egy telefon , amivel vagy a testőr vagy a police hívható.
4. Házhoz menésnél a címet elkérni előre..és azt "letétbe" helyezni valakinél, ezt persze közölni kell, ha nem tetszik miért ? Nem érti meg, próbálkozzon másnál.
5.Erőszakra, agresszióra csak a végsőesetben azzal válaszolni, mert a "sebzett vadnál rosszabb nincs". Tehát a gázspray stb. kérdéses.
6. Egyezményes jel a testőrnek, pl. ablakban rágyújtás....
7. Nem baj ,ha a védelem bejut az ajtó szétrúgása nélkül, mert azt a háziak és a szomszédok zokon veszik :)
8. A legjobb védelem a rendőrség , attól ,higyjétek el mindenki tart. Akinek van, volt a füle mögött azért, aki nem...annak nem hiányzik a botrány.
9. Aki véd elég nyugodt és magabiztos legyen....nem kell rögtön az erőszak. Udvariasan is közölni lehet, hogy távozni kellene," mert éppen magánlaksértést követ e"l !:)És erre két tanú van..:) (egy is elég !)
10.Ha valaki nem tudja mikor jár le a "pásztoróra" finoman közölni kell, hogy itt a következő vendég, lehet hogy nem akar vele találkozni...Lehet, hogy a sógora vagy főnöke :)..
Ennyi lenne gyorsan... Puszi Nektek. Gilgames "a sumér"